| Könnyű cukkíni krémleves receptLevesek Hozzávalók: - 1 nagy cukkini fele ( Arra kell figyelni, hogy a készítés során a felére összeesik.) - 2 gerezd fokhagyma - 1 kisebb vöröshagyma - 1 kisebb, vékonyabb répa - 1 doboz tejföl - 1 húsleveskocka - ételízesítő - olaj - liszt - babérlevél - bors - só - majoránna - szerecsendió Elkészítés: Megmostam és meghámoztam a cukkinit, majd kockákra vágtam. (Uborkareszelőn is le lehet reszelni, ha úgy jobban tetszik. Akkor kevesebb ideig kell főzni, viszont több idő megy el az előkészítésre.) Picike olajban megdinszteltem a hagymával (apró kockára vágva) Akkor adtam hozzá a répát (vékony, kis karikákra szeletelve), mikor a cukkini már elkezdte engedni a levét. Picit dinszteltem őket együtt. Felöntöttem annyi vízzel, hogy épen ellepje és bele tettem egy leveskockát, majoránnát és 3 kisebb babérlevelet. Puhára főztem. Közben 2 evőkanál lisztet egy nagy dobozos tejföllel kikevertem. 2 fokhagyma gerezdet összepasszíroztam, a cukkiniba tettem, majd behabartam a tejfölös liszttel. Utána felhígítottam vízzel, hogy kellemesen krémes állaga legyen. Ekkor fűszereztem: só, bors, vegeta, szerecsendió. Összerottyantottam és már kész is. Tanácsok: Cukkíni: A tökfélék Közép-Amerikában őshonosak. Európába érkezése után nem sokkal kezdődött el nemesítése, és hamarosan megjelentek különféle variánsai. Kimondottan kalóriaszegény, hiszen 100 g 15 kcal-át tartalmaz. Zsengén fogyasztva különösen könnyen emészthető, tökéletes kisgyerekeknek, diétázóknak. Elkészítési idő: 20 perc A receptet beküldte: Lailani Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |