| Lecsós sertésborda receptHúsételek Hozzávalók: 50 dkg sertésborda, 25 dkg zöldpaprika, 10 dkg paradicsom, 5 dkg füstölt szalonna, 6 dkg zsiradék, 2 fej vöröshagyma, liszt, pirospaprika, só Elkészítés: A hússzeleteket kiklopfoljuk, megsózzuk, lisztbe mártjuk, megsütjük, majd kiszedjük és félre tesszük. A visszamaradt zsiradékban üvegesre pirítjuk az apró kockákra vágott szalonnát, majd félig megpirítjuk benne a finomra vágott hagymát, végül megpirítjuk benne a feldarabolt paprikát. Amikor a paprika félig puha, megszórjuk pirospaprikával, beletesszük a paradicsomot, megsózzuk, és 3-4 percig együtt pirítjuk. Visszatesszük a húszeleteket, fedő alatt egyszer jól felforraljuk, majd levesszük a tűzről, letakarjuk, és 2-3 percig állni hagyjuk. Tállaláskor a tál aljára tesszük a bordákat, majd ráhalmozzuk a lecsót. Külön párolt rizskörettel tálaljuk. A receptet beküldte: bnedora Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |