| Lecsós máj chipsszel receptEgytálételek Hozzávalók: 2 nagy paradicsom 1 fej vöröshagyma 1 gerezd fokhagyma 2 paprika 30 deka sertésmáj 3 evőkanál olaj só, bors fél teáskanál szárított majoránna fél teáskanál pirospaprika 7,5 deka chips Elkészítés: A paradicsomokat leforrázzuk, eltávolítjuk a héját, majd felkockázzuk. A paprikákat kicsumázzuk, kimagozzuk, félbevágjuk és félcentis vékony csíkokra szeljük. A vöröshagymát felkarikázzuk, a fokhagymagerezdről leszedjük a héját, és finomra zúzzuk. A májat ujjnyi csíkokra daraboljuk. Megfelelő méretű lábosban vagy serpenyőben olajat melegítünk, üvegesre pároljuk benne a vöröshagymát, majd rádobjuk a májcsíkokat, és kicsit elősütjük őket. Fél perc után sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a majoránnát. Hozzátesszük a paradicsomkockákat, a paprikacsíkokat, szórunk rá pirospaprikát, és egy keverés után lefedjük. Mérsékelt tűzön kb. 10 percig főzzük és a nagyobb darabokra tört chipset a végén belekeverjük. Tanácsok: Ez kb. két adag, ha nagyobb a család, vagy az étvágy, dupla adagokkal készíthetjük. A receptet beküldte: syria Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |