| Natúr sertésborda receptHúsételek Hozzávalók: 80 dkg csontos sertéskaraj, 2 dkg só, 2 dkg finomliszt, 0,5 dl étolaj. Elkészítés: A karajt érdemes kicsontoznunk. A csontjából remek csontlevest készíthetünk, amelyet leveshez vagy más ételek párolásához használhatunk föl. A csontozott karajt 8 egyforma szeletre vágjuk. Klopfolással lazítjuk, formázzuk, és éles késsel az inakat bevagdaljuk. A hússzeleteket sózzuk, vagy ízlés szerint fűszerezzük: őrölt borssal, őrölt köménymaggal. A szeleteket lisztbe mártva forró olajban mindkét oldalán pirosra sütjük. Ha csonttal készítjük vigyázzunk, hogy a sütés után a csontok mellett is átsüljön, ne maradjon nyers, véres a hús. Forrón tálaljuk. Köretként ízlés szerint párolt zöldségfélét, salátát, burgonyafélét, rizst adhatunk. A receptet beküldte: badonyimariaeva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |