| Sertésborda töltve. receptHúsételek Hozzávalók: 4 szelet sertéstarja, 4 db. friss tyúktojás, 10 dkg. füstölt kemény sajt, ízlés szerint só, őrölt fekete bors,1 kiskanál fűszerpaprika, 1 csokor petrezselyemzöld. A bundázáshoz. 2 db. tojás, zsemlemorzsa, liszt, só. A kisütéshez: étolaj. Elkészítés: A sertéskarajról a csontot eltávolítjuk, formázzuk, kipotyoljuk, mindkét oldalát megszórjuk sóval, őrölt fekete borssal. A tojásokat enyhén sós vízben közben megfőzzük, . A petrezselyemzöldet apróra vágjuk. A kemény sajtot lereszeljük. A főtt tojás megtisztítását követően a tojást villával összetörjük, hozzákeverjük a reszelt sajtot, a petrezselyem zöldet, sóval, őrölt fekete borssal és a fűszerpaprikával összedolgozzuk, majd a kész töltelékkel a hússzeletekre halmozzuk és felgöngyöljük, fogpiszkálóval összetűzzük. Olajat hevítünk. Közben a hústekercseket hagyományos módon bundázzuk és forró olajban kisütjük. Köretként sült burgonyát, burgonyakrokettet, rizst adjunk hozzá. Elkészítési idő: 45 perc A receptet beküldte: varbóc Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |