Tutireceptek.hu fejléc

Lecsós csirke kuszkusszal recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
(4 személyre)

1 kg csirke (lehet szárny, comb, mell)
2 fej vöröshagyma
fél kg lecsópaprika
fél kg paradicsom
2 ek. kókuszolaj


2 , 5 dl kuszkusz (kb. 250g)
2 , 5 dl forró víz
2 evőkanál extra szűz olívaolaj vagy kb. 2 dkg vaj (elhagyható)


Elkészítés:
A vöröshagymát, paprikát és paradicsomot feldaraboltam. A kókuszolajat megolvasztottam, majd beledobtam a felszeletelt vöröshagymát. Kissé megsóztam, majd fedő alatt kevés ideig pároltam. Ezután hozzáadtam a paprikát és a paradicsomot. Ezeket is megsóztam és tovább együtt pároltam őket, időnként megkevergetve. kb. 15 perc elteltével hozzáadtam a húst. Nagyobb lángon együtt forraltam a lecsóval, odafigyelve, nehogy leégjen. Kóstoltam, utána sóztam, majd amikor a hús megpuhult, a lecsós csirke el is készült.

Vegyél egy hőálló tálat, és öntsd bele a száraz kuszkuszt. 4 személyre kb. egy bögre (2 , 5 dl vagy kb. 250 g) kuszkuszt számolj.
Öntsd föl ugyanannyi forró vízzel, ízlés szerint adj hozzá egy kevés olívaolajat vagy vajat és csipetnyi sót.
Zárd le légmentesen műanyag fóliával. A gőzben azonnal párolódni kezd a kuszkusz, és szemmel látható, ahogy magába szívja a forró vizet.
Semmit mást nem kell vele csinálni, 5 perc alatt magába szívja a vizet és kész. Egy villával lazítsd fel a szemeket, hogy szép, pergős kuszkuszt kapj.


A receptet beküldte: Rozália


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mustáros rakott csirkemell » Indiai fűszeres csirke » Csirkekuglóf * » Zamatos csirkemáj
» Sült rakott csirkemell » Gombás csirke 2 » Sült csirkecomb » Mediterrán csirkemell
» Jaffai csirke » Gezemicés csirke » Fincsi csirke » Őszibarackos csirkecomb
» Csirke tárkonyos mártásban » Narancsos csirke » Mexikói csirke » Sajtpaplanos csirkemell


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.