| Lecsós csirke kuszkusszal receptHúsételek Hozzávalók: (4 személyre) 1 kg csirke (lehet szárny, comb, mell) 2 fej vöröshagyma fél kg lecsópaprika fél kg paradicsom 2 ek. kókuszolaj só 2 , 5 dl kuszkusz (kb. 250g) 2 , 5 dl forró víz 2 evőkanál extra szűz olívaolaj vagy kb. 2 dkg vaj (elhagyható) Só Elkészítés: A vöröshagymát, paprikát és paradicsomot feldaraboltam. A kókuszolajat megolvasztottam, majd beledobtam a felszeletelt vöröshagymát. Kissé megsóztam, majd fedő alatt kevés ideig pároltam. Ezután hozzáadtam a paprikát és a paradicsomot. Ezeket is megsóztam és tovább együtt pároltam őket, időnként megkevergetve. kb. 15 perc elteltével hozzáadtam a húst. Nagyobb lángon együtt forraltam a lecsóval, odafigyelve, nehogy leégjen. Kóstoltam, utána sóztam, majd amikor a hús megpuhult, a lecsós csirke el is készült. Vegyél egy hőálló tálat, és öntsd bele a száraz kuszkuszt. 4 személyre kb. egy bögre (2 , 5 dl vagy kb. 250 g) kuszkuszt számolj. Öntsd föl ugyanannyi forró vízzel, ízlés szerint adj hozzá egy kevés olívaolajat vagy vajat és csipetnyi sót. Zárd le légmentesen műanyag fóliával. A gőzben azonnal párolódni kezd a kuszkusz, és szemmel látható, ahogy magába szívja a forró vizet. Semmit mást nem kell vele csinálni, 5 perc alatt magába szívja a vizet és kész. Egy villával lazítsd fel a szemeket, hogy szép, pergős kuszkuszt kapj. A receptet beküldte: Rozália Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |