| Bakonyi sertésborda 2. receptHúsételek Hozzávalók: 1,5 kg sertésborda (karaj) 1 – 2 közepes fej vöröshagyma 25 – 30 dkg champion gomba Frissen őrölt fehérbors majoránna 1 – 2 zöldpaprika 1 édes, érett paradicsom 2 dl tejföl olívaolaj liszt 1 dl fehér, félszáraz bor (víz helyett) só Elkészítés: A húst megmossuk, megszárogatjuk, majd cca. egy újnyi szeletekre szeljük, húshengerrel megdolgozzuk a rostokat, hogy a hús a sütés folyamán ne „ugorjon” össze. Meghintjük sóval, beforgatjuk lisztbe és az előre hevített olívaolajon mindkét oldalát hirtelen, megsütjük. A húsokat, ha kivettük a sütésből, tartsuk melegen. A visszamaradt zsiradékban öntsünk egy leheletnyi bort, ezzel a lesült húsdarabkákat a sütőedény aljáról és a lisztet felvehetjük, gond nélkül, majd az apróra felkockázott vöröshagymát, üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a felszelt gombát, a felkarikázott paprikát és a cikkekre vágott paradicsomot, a fűszerpaprikát, ízlés szerint fűszerezzük, és cca. 10-12 percig pároljuk. Ezt követően tesszük hozzá a húsokat, aláöntve a maradék bort, és közepes lángon puhára pároljuk. Amikor a hús teljesen puhára párolódott, a tejfölt és lisztet csomómentesre keverjük, és az ételre öntjük. Beforraljuk és forrón, galuskával tálaljuk. A receptet beküldte: moncsicsi83 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |