Tutireceptek.hu fejléc

Lecsós burgonyás egytál recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
90 dkg burgonya, 3 fakanálnyi sertészsír, 5 dkg füstölt szalonna, 4 fej közepes vöröshagyma, 8 db tv-paprika, 6 szem érett, közepes paradicsom,25 dkg házi füstölt kolbász.Ízlés szerint: só, őrölt fekete bors.

Elkészítés:
A burgonyát megpucoljuk, felkarikázzuk és a sertészsíron megsütjük. Külön edényben a maradék zsírban először megsütjük a füstölt szalonnát, majd kivesszük és a félfőre vágott vöröshagyma következik. Ha kész, hozzáadjuk a felkarikázott paprikát, és pár perc múlva a felkockázott paradicsomot is.Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Ha a lecsó elkészült hozzáadjuk a felkarikázott kolbászt és ha átforrósítottuk, akkor a burgonyát is. A sült szalonnát tetejére téve tálaljuk.

Elkészítési idő: 90 perc

A receptet beküldte: varbóc

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Burgonyás cukkínis lepény » Lecsós burgonya » Sajtos-burgonyás lepény » Burgonyás túrópogácsa
» Burgonyás répás puffancs » Tonhalas burgonyasaláta » Borsós egytál » Lecsós spagetti
» Újburgonyás egytál » Padlizsános lencsés egytál » Ropogós burgonyaszirom » Burgonyás pecsenyekrém
» Finom burgonyasaláta » Halas burgonyás fasírt » Burgonyás gombás tekercs » Hagymás krumpli egytál


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.