| Lecsós burgonyás egytál receptLevesek Hozzávalók: 90 dkg burgonya, 3 fakanálnyi sertészsír, 5 dkg füstölt szalonna, 4 fej közepes vöröshagyma, 8 db tv-paprika, 6 szem érett, közepes paradicsom,25 dkg házi füstölt kolbász.Ízlés szerint: só, őrölt fekete bors. Elkészítés: A burgonyát megpucoljuk, felkarikázzuk és a sertészsíron megsütjük. Külön edényben a maradék zsírban először megsütjük a füstölt szalonnát, majd kivesszük és a félfőre vágott vöröshagyma következik. Ha kész, hozzáadjuk a felkarikázott paprikát, és pár perc múlva a felkockázott paradicsomot is.Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Ha a lecsó elkészült hozzáadjuk a felkarikázott kolbászt és ha átforrósítottuk, akkor a burgonyát is. A sült szalonnát tetejére téve tálaljuk. Elkészítési idő: 90 perc A receptet beküldte: varbóc Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |