| Pikáns sertésborda receptHúsételek Hozzávalók: 8 db rövidkaraj szelet 1 fej vöröshagyma 1-1 szál sárgarépa és fehérrépa 1 dl tejföl, citromlé, só étolaj, babérlevél, húsleveskocka 3-4 ecetes uborka Elkészítés: 2-3 evőkanál olajon hirtelen átsütünk 8 kicsontozott, vékonyra vert rövidkaraj szeletet, majd félre tesszük. Az olajban üvegesre párolunk egy fej, karikára vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a karikára vágott répát, és néhány percig együtt sütjük. Visszatesszük a lábasba a hússzeleteket, és egy kevés vizet aláöntve, egy babérlevéllel, egy húsleveskockával vagy egy evőkanál leves ízesítő porral fűszerezzük. (Készíthetjük víz helyett száraz fehérborral is) Fedő alatt puhára pároljuk, majd a hússzeleteket forró tálra szedjük. Visszamaradt levét tésztaszűrőn áttörjük, vagy turmixgépben szétverjük, és a tűzre visszatéve belevágunk karikára 3-4 ecetes uborkát. Pár csepp citromlével, egy deci tejföllel ízesítjük, alaposan összeforralva a húsra öntjük. Tanácsok: Leginkább petrezselymes rizs illik hozzá, de adhatjuk vajas burgonyával is. Készíthetjük pulykacombból is. Ha növeljük a sárgarépa és fehérrépa mennyiségét, több lesz a mártás. A receptet beküldte: duckojucko Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |