| Sertésborda Paksa módra receptHúsételek Hozzávalók: 1 kg sertésborda, 1.5 dl étolaj, 1 ek. paradicsompüré, 1 ek liszt, só, őrölt bors 15-20 dkg szőlő, 3-4 dl tokaji szamorodni. Elkészítés: A felszeletelt, kivert hússzeleteket sózzuk, lisztbe forgatjuk, kevés olajon hirtelen megsütjük. Áttesszük egy msáik edénybe, a paradicsompürét pedig a pecsenyelébe keverjük. Megszórjuk liszttel, és néhány percig pirítjuk. Felengedjük a borral, majd felforraljuk. Ízlés szerint utánasózhatjuk, borsozhatjuk. Visszatesszünk a szószba a hússzeleteket, és puhára pároljuk. A legvégén rászórjuk a szőlőszemeket, és kicsit meglocsoljuk borral. A receptet beküldte: tinendo Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |