| Temesvári sertésborda receptHúsételek Hozzávalók: 4 szelet hosszú karaj 1/2 kg zöldbab 1 vöröshagyma 2 dl tejföl 4 dkg füstölt szalonna 1 kiskanál pirospaprika 1 gerezd fokhagyma 3 dkg zsír 2db paprika 2 db paradicsom 30 dkg zöldbab só Elkészítés: A szeleteket,kiverjük,sózzuk,lisztbe forgatjuk, forró zsiradékban mindkét oldalát hirtelen sütjük,kivesszük, és a visszamaradt zsírban kissé megpirítjuk a szálasra vágott hagymát és az apróra vágott szalonnát.Meghintjük pirospaprikával és hozzákeverjük a darabolt zöldbabot,a szeletekre vágott zöldpaprikát.sózzuk ,a tetejére tesszük a hússzeleteket vizet öntünk rá és lassú tűzön pároljuk.Amikor a zöldbab puhulni kezd hozzátesszük a szeletelt paradicsomot.Ha a hús és a zöldbab egészen puha és zsírjára sült kávéskanál liszttel meghintjük és ráöntjük a tejfölt.Egyszer átforraljuk. A receptet beküldte: ronka Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |