Tutireceptek.hu fejléc

Fűszeres sertésborda recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
8 szelet rövidkaraj1 evőkanál olaj
1 teáskanál mustár
1,5dl. fehérbor
2 gerezd összezuzott fokhagyma
1 csokor finomra vágott petrezselyem
1 evőkanál hagymakrém
néhány szál kapor

fűszervaj hozzávaloi
10dkg. vaj
1 csokor petrezselyem
fél csokor snidling
kapor
kevés só

Elkészítés:
A hust kiklofoljuk, az olajat összekeverjük a mustárral a borral a hagymakrémmel, a fokhagymával és a zöldfűszerekkel.
bekenjük vele a karajszeleteket és egy napig a hütőben állni hagyjuk.
Másnap a hússzeleteket roston vagy kevés olajon megsütjük.
Forró tálra félig egymásra fektetjük, és mindegyik egy-egy jókora darab fűszeres vajat teszünk ami a tányérokon szépen ráolvad.
Aszalt szilvás párolt rizzsel tálaljuk
A füszeres vajhoz a hozzávalokat összekeverjük henger alakuvá formálva hütőszekrényben hagyjuk megdermedni.
Vizes késel korongokat vágunk belőle és ezt tesszük a forró husra.


A receptet beküldte: ana60


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fűszeres melegítő » Fűszeres halfilé » Sertésborda karfiollal » Fűszeres tej
» Zöldfűszeres mártogatós » Fűszeres halsült » Fűszeres sütőtök-krémleves » Sajtos-fűszeres burgonya
» Fűszeres sertéstáskák » Töltött sertésborda » Zöldfűszeres palacsinta » Fűszeres tea
» Zöldfűszeres sonkás tészta » Fűszeres kirántott karaj » Fűszeres nyárs » Fűszeres sonkás lepény


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.