| Fűszeres sertésborda receptHúsételek Hozzávalók: 8 szelet rövidkaraj1 evőkanál olaj 1 teáskanál mustár 1,5dl. fehérbor 2 gerezd összezuzott fokhagyma 1 csokor finomra vágott petrezselyem 1 evőkanál hagymakrém néhány szál kapor só fűszervaj hozzávaloi 10dkg. vaj 1 csokor petrezselyem fél csokor snidling kapor kevés só Elkészítés: A hust kiklofoljuk, az olajat összekeverjük a mustárral a borral a hagymakrémmel, a fokhagymával és a zöldfűszerekkel. bekenjük vele a karajszeleteket és egy napig a hütőben állni hagyjuk. Másnap a hússzeleteket roston vagy kevés olajon megsütjük. Forró tálra félig egymásra fektetjük, és mindegyik egy-egy jókora darab fűszeres vajat teszünk ami a tányérokon szépen ráolvad. Aszalt szilvás párolt rizzsel tálaljuk A füszeres vajhoz a hozzávalokat összekeverjük henger alakuvá formálva hütőszekrényben hagyjuk megdermedni. Vizes késel korongokat vágunk belőle és ezt tesszük a forró husra. A receptet beküldte: ana60 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |