| Lecsófészek padlizsánon receptEgytálételek Hozzávalók: 1 kg padlizsán, 2 evőkanál liszt, 3 evőkanál olaj, 5 dkg füstölt szalonna, 1 fej vöröshagyma, 40 dkg zöldpaprika, 20 dkg paradicsom, 4 db tojás, 20 dkg rizs, só, pirospaprika. Elkészítés: A padlizsánt meghámozzuk, karikákra vágjuk, megsózzuk, és lisztbe mártva az olajon megsütjük. A szalonnát kockákra vágva kiolvasztjuk, az apróra vágott hagymát megfonnyasztjuk rajta. Ezután beletesszük a felszeletelt zöldpaprikát, paradicsomot, a megmosott rizst és annyi vizet öntünk rá, hogy épp csak ellepje. Lefedve addig főzzük, amíg a rizs megpuhul. A megsütött padlizsánt egy kiolajozott tepsi aljára sorba lerakjuk, a lecsós rizst ráterítjük, merőkanállal négy mélyedést nyomunk bele, és ezekbe a fészkekbe egy-egy tojást ütünk. Forró sütőben megsütjük, és melegen tálaljuk. A receptet beküldte: kontitibi Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |