| Egyszerű tésztasaláta receptEgytálételek Hozzávalók: - 1 zacskó Penne tészta - 1 nagy doboz tejföl - 2-3 darab (lehetőleg különböző színű) kaliforniai paprika - 1 kígyóuborka - 50 dkg csirke vagy pulykamell - fél zacskó csirke vagy pulykafűszer - fél zacskó görög fűszerkeverék Elkészítés: A tésztát megfőzzük a zacskón olvasható utasítás szerint, leszűrjük, majd hűlni hagyjuk. Egy mély, nagy tálba kiöntjük a tejfölt, rászórjuk a fél zacskó görög fűszerkeveréket, és jó alaposan összekeverjük. A kígyóuborkát meghámozzuk, majd megmossuk, két végét lecsípjük, majd az egész uborkát kicsi kockákra szeljük, és beleöntjük a fűszeres tejfölbe. A paprikákat megmossuk, magjait kipucoljuk, és szintén apró kockákra vágjuk, majd a fűszeres tejfölhöz, és az uborkához öntjük. Ezeket alaposan összekeverjük, félretesszük. Az 50dkg húst megmossuk, apróra kockázzuk. Egy tálat veszünk elő, amibe kevés olajat öntünk, belekeverjük a fél zacskó húsfűszert egyenletesen, majd hozzá adjuk a húst is, és alaposan elkeverjük, mintha páclé lenne.. Egy edényben olajt forrósítunk, beleöntjük a húst, és puhára sütjük. A megsült húskockákat a tejfölbe merjük, alaposan azt is elkeverjük benne, majd az egész "szószt" ráöntjük a Penne tésztára, és jól elkeverjük, hogy egyenletesen szétoszoljon. Jó étávgyat :) Tanácsok: A fűszereknél én kotányit használok, 35g-os kiszerelést... annak a felét használom el. Aki szereti a fűszeres ételeket, nyugodtan adjon hozzá többet is. Ez nem köret, önmagában főétel, így nem szokás mellé enni semmit. Laktató ;) Hidegen tálalva fogyasztjuk. Elkészítési idő: 30 perc A receptet beküldte: Mystral Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |