| Cigány lecsó másképpen receptEgytálételek Hozzávalók: l/2 kg oldalas 2 db közepes vöröshagyma 1,2 kg édes káposzta fej 4-5 db nagyobb paprika 4-5 db nagyobb paradicsom Paprika krém, egy fél kanálnyi,vagy por paprika. Két három evőkanál olaj, vagy ennek megfelelő zsiradék. fűszerek: só, köménymag, majoránna, fokhagyma, bors, Knorr delikát stb. ízlés szerint. Erős paprika, vagy paprika krém. Elkészítés: A hagymát felszeletelem, és kevés zsiradékon meg dinsztelem. A feldarabolt oldalast /mint pörköltnek/ ráteszem, és sütöm, kevés vizet hozzáadva részletekben, félig megfőzöm. Teszek rá a fent felsorolt fűszerek közül, só, fokhagyma, bors. A káposztát ujjnyi vastag szeletekre vágom, és ráteszem, aztán jöhet a paradicsom, én legutóbb egy hámozott paradicsom konzervet tettem bele, és a köménymag, só, majoránna. delikát, kevés vizet ráöntök, nem kell hogy ellepje, csak kb félig érjen, a paradicsommal együtt. Lefedem, és többször megkavargatom, főzöm, amíg a káposzta, hús, meg nem puhul. Ekkor már majdnem a zsírjára lesül, és most teszem hozzá a paprikát, még ezzel sütögetem, amíg megpuhul.Ez nagyon rövid idő. Amikor kész, lehet erős paprikával ízesíteni aki szereti, akkor az igazi, ha legalább egy picit csíp. Tanácsok: Lehet több zsiradék is, én keveset használok, meg az oldalasból is sül ki valamennyi. A gyerekek miatt, meg akik nem szeretik, ízesítem utólag az erős paprikával, aki kér. Ha esetleg mégis maradna alatta több lé, akkor bele lehet tenni egy pörkölt kockát, az besűríti. Ez a mennyiség négy kisebb étkű embernek elég, vagy három közepesnek. Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: csibiusz Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |