Tutireceptek.hu fejléc

Burgonya carbonara recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
1 kg burgonya,
150 g pulykahús,
1 db kisebb hagyma,
300 ml főzőtejszín,
100 g parmezán sajt,
1 db tojás,
só, bors,
apróra vágott zöldpetrezselyem (díszítéshez),
2-3 szelet bacon,
vaj.

Elkészítés:
Melegítsük be a sütőt 200 fokra és vajazzunk ki egy hőálló tálat. A burgonyát szeleteljük fel és tegyük fel főni sós vízben. Hagyjuk főni 10-15 percet, vigyázzunk ne főljön meg teljesen. Keverjük össze a főzőtejszínt a tojással, sózzuk, borsozzuk. Szeleteljük fel a hagymát és pirítsuk meg kevés vajon, amikor kezd üveges lenni, tegyük hozzá a kockára vágott pulykahúst és hagyjuk addig sülni amíg érezhető lesz a pulykahús sült illata. Egy másik serpenyőben tegyük oda sülni az apróra szeletelt bacont. Szűrjük le a burgonyát, tegyük bele a kivajazott tálba, öntsük rá a tejszínes szószt és rakjuk rá a hagymás keveréket és a sült bacont. Majd kavarjuk össze, szórjuk meg apróra vágott petrezselyemmel és tegyük be sülni 30 percre. 15 perc elteltével vedd kisebbre a lángot a sütőben és szórd rá a reszelt parmezánt. Akkor van kész amikor a burgonya megpirul.


A receptet beküldte: cicaaa65


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rakott burgonya » Burgonyagombóc káposztával » Sonkás burgonyakrokett » Pasta carbonara 2
» Hússal rakott burgonya » Burgonyás pite » Köpenyes burgonya » Újburgonya meggyszósszal
» Burgonyagombóc leves » Hagymás burgonyalepény » Francia burgonya másképp » Carbonara tészta
» Burgonyás-köményes kenyér » Sárgarépás burgonyaleves » Hercegnő burgonya ♥ » Tojásos lecsó burgonyával


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.