| Lacikrumpli receptEgytálételek Hozzávalók: 1 kg krumpli 1/2 kg disznókaraj (amit a hentessel kicsontoztatunk) 2 közepes fej vöröshagyma 2 dl tejföl 1 tojássárgája 1 zöldpaprika zsír (vagy olaj) só bors pirospaprika Elkészítés: 1.A húst felszeleteljük, kiverjük, a szeleteket sózzuk, borsozzuk és pirospaprikával meghintjük. 2.A meghámozott krumpli felét nyersen felszeletelve (az alsó rétegbe kerülő krumplikarikák lehetnek vastagabbak, mert könnyebben átsülnek) a kizsírozott (kiolajozott) tepsi aljára terítjük, majd megsózzuk. 3.Elosztjuk rajta a hússzeleteket, rátesszük a karikákra vágott, megpucolt hagymát, amit előtte 3-4 ek olajon megdinszteltünk, rászórjuk a felkarikázott paprikát, végül beterítjük a maradék burgonyával. 4.Újra megsózzuk és megkenjük a tojássárgával elkevert tejföllel, kevés zsíradékot (vagy olajat) teszünk rá és forró sütőben megsütjük (kb. 1 óra alatt). Közben néha nézzünk rá, és ha túlságosan elkezdene pirulni a teteje, kissé mérsékeljük a hőmérsékletet. A receptet beküldte: Bévi48 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |