Tutireceptek.hu fejléc

Lacikrumpli recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
1 kg krumpli
1/2 kg disznókaraj (amit a hentessel kicsontoztatunk)
2 közepes fej vöröshagyma
2 dl tejföl
1 tojássárgája
1 zöldpaprika
zsír (vagy olaj)

bors
pirospaprika

Elkészítés:
1.A húst felszeleteljük, kiverjük, a szeleteket sózzuk, borsozzuk és pirospaprikával meghintjük.
2.A meghámozott krumpli felét nyersen felszeletelve (az alsó rétegbe kerülő krumplikarikák lehetnek vastagabbak, mert könnyebben átsülnek) a kizsírozott (kiolajozott) tepsi aljára terítjük, majd megsózzuk.
3.Elosztjuk rajta a hússzeleteket, rátesszük a karikákra vágott, megpucolt hagymát, amit előtte 3-4 ek olajon megdinszteltünk, rászórjuk a felkarikázott paprikát, végül beterítjük a maradék burgonyával.
4.Újra megsózzuk és megkenjük a tojássárgával elkevert tejföllel, kevés zsíradékot (vagy olajat) teszünk rá és forró sütőben megsütjük (kb. 1 óra alatt). Közben néha nézzünk rá, és ha túlságosan elkezdene pirulni a teteje, kissé mérsékeljük a hőmérsékletet.


A receptet beküldte: Bévi48


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Nagyikám káposztás húsa » Pikáns keltál » Zöldséges pulyka ínyenc módra » Kockás káposzta
» Gombavagdalt » Ízes habok hideg vacsorához » Mozarellával rakott padlizsán » Töltött-sült burgonya
» Krumplis ínyenc csemege » Töltött kelkáposzta » Juhtúróval tőttőtt gomba » Tölcséres csirkemáj
» Tojástorta » Májas borsós pite » Tojásmártás kolbásszal » Padlizsán rétegezve


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.