| Krumplis ínyenc csemege receptEgytálételek Hozzávalók: 3 db nagy burgonya, 2 ek finomra vágott kesudió, 2,5 ek vágott mazsola, 1 db zöld hegyes csípős paprika,(apróra vágva 2; kk fekete mustármag, 1 kk szezámmag, 1/8 kk hing, 1 kk kurkuma, 4; kk csilipor, 1 kk só, 2 kk cukor, 1 kk garammasala, 2 ek citromlé, 4; kk fekete bors, petrezselyem, koriánder levél vágva. (vagy szárítva Elkészítés: A krumplit megfőzzük, összetörjük, hozzáadjuk a mazsolát, és a picit megpirított zöld paprikát, a kesudiót. Csonsz: olaj vagy ghee, fekete mustármag, szezámmag, hing, chili, kurkuma. Amikor kész a csonsz hozzákeverjük a krumpilhoz. Hozzáadjuk még a borsot, citromlét, garmamasalát, petrezselyemet. Hagyjuk kihűlni, golyókat formálunk, és sárga borsó lisztből készült palacsinta tésztába (kis kurkumával színezve) mártogatjuk és olajban kisütjük. Tanácsok: MACERÁSNAK TŰNIK, DE NEM AZ ÉS NAGYON FINOM A receptet beküldte: csorieva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |