| Tölcséres csirkemáj receptEgytálételek Hozzávalók: Tölcsérhez (a mérce 2,5 dl-es bögre): 1/2 bögre tej 1/2 bögre víz 3 evőkanál olaj 1 mk cukor 1 felvert tojás 1,5 teáskanál só 2,5 teáskanál instant élesztő 3,5–4 bögre finomliszt (attól függ, hogy mennyit vesz fel) Kenéshez: 1 tojás 1 evőkanál tej szezámmag A töltelékhez: 1/2 kg csirkemáj 1 nagy fej vöröshagyma őrölt bors 1 sárga paprika 1 paradicsom 1 tk paprikakrém Elkészítés: A tészta hozzávalóit összegyúrom annyi liszttel, hogy ne legyen a tészta ragacsos. Fél órát hagytam kelni. Papírból tölcséreket készítettem és bevontam alufóliával. A tésztát kissé átgyúrtam és 4 részre osztottam. A tésztákat egyenként hengerré formáltam, majd rátekertem a tölcsérekre. Kézzel kissé rányomkodtam. A felvert tojás és tej keverékkel bekentem, szezámmaggal megszórtam és 180 fokra melegített sütőben 20-25 perc alatt aranyszínűre sütöttem. Szinte bármivel tölthető. A vöröshagymát felaprítottam, olajon üvegesre pirítottam, majd rátettem a megtisztított csirkemájat, a feldarabolt paprikát és a paradicsomot, őrölt borssal megszórtam és fedő alatt pár percig pároltam, majd levettem a fedőt és kevergetve készre sütöttem. Amikor majdnem kész volt,akkor tettem rá a paprikarémet. A langyosra hűlt tölteléket beletöltöttem a tölcsérekbe és már tálaltam is. A receptet beküldte: Lolita63 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |