| Ízes habok hideg vacsorához receptEgytálételek Hozzávalók: 2 dl tejszín 20 dkg túró 1 pohár tejföl 1 pár száraz kolbász (15 dkg) 20 dkg mirelit zöldborsó só, bors 1-1 teáskanálnyi apróra vágott, friss kakukkfű, bazsalikom, és zsálya 1 evőkanál mustár 1 fej lilahagyma 1 púpos kávéskanál fokhagymakrém Elkészítés: A tejszínhabból egy keverőtálban kemény habot verek, majd hozzákanalazom a fél pohár tejfölt, aztán a leturmixolt, előfőzött zöldborsót. Az egészet alaposan összeforgatom, majd enyhén megsózom. Egy másik tálba beledobom a túrót, majd hozzákanalazom a maradék tejfölt. Összekeverem és befűszerezem; só, bors, friss kakukkfű, friss bazsalikom, friss zsálya apróra vágva, egy kis mustár, az apróra vágott lilahagyma, végül a kávéskanálnyi fokhagymakrém. Az egészet alaposan összekeverem, és már tálalok is. A kétféle habot tányérra kanalazom, a kolbászt felkarikázom, majd a krémek mellé szórom. A receptet beküldte: Gvivike Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |