Tutireceptek.hu fejléc

Mozarellával rakott padlizsán recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
2-3 padlizsán
3 cs mozarella (egész golyó)
kb. fél üveg fekete olívabogyó
vágott mandula
3-4 paradicsom
olíva olaj
rozmaring

Elkészítés:
A padlizsánokat kb 2 cm-es szeletekre vágom, besózom mindkét oldalát és néhány percig állni hagyom. Letörölgetem a keletkező nedvességet, újra pici tengeri só és frissen őrölt bors mndkét oldalra. Egy serpenyőben olívaolajon mindkét oldalon aranybarnára pirítom. Egy tűzálló tálba rétegezem a padli karikákat, rászórok némi vágott mandulát és a karikára vágott olivabogyó felét. Erre jönnek a karikára vágott paradicsomszeletek, amelyeket szintén meg kell sózni egy kicsit. Majd egy sor mozarella karika jön és ismét padlizsán. A tetejére mozarella kerül amire a mandula és az olivabogyó másik felét kell szórni. Én le szoktam alufóliázni kb 20 percig kell sütni 180 fokon. Majd fóliát le és kicsit pirítani a sajtot ha kell.

Tanácsok:
Ha úgy csinálod, hogy csak a 2. padlizsán sorig rakod össze, 20 perc sütés alufólia alatt és utána rakod rá a mozarellát és vissza a sütőbe kb. 10 percre - vagy addig amíg megolvad a sajt - szebb lesz, mert akkor nem olvad el teljesen a sajt a tetetjén.
Az egészben van kb 1200 kcal

Elkészítési idő: 40 perc
Kalóriatartalom: 300 kcal
Szénhidráttartalom: 5 gramm
Zsírtartalom: 12 gramm

A receptet beküldte: pierrot


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mogyorós padlizsán » Paradicsomos padlizsán » Túróval rakott zöldbab » Rakott zeller
» Oldalra rakott karaj » Syl rakott krumplija » Mexikói rakott káposzta » Csirkés rakott krumpli
» Rakott csirkemell gazdagon » Juhtúrós rakott brokkoli » Gyergyói rakott tojás » Parmezános padlizsánkrém
» Sült padlizsán rakottas » Padlizsánkrém leves » Diós-meggyes rakott kifli » Mexikói rakottas


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.