| Mozarellával rakott padlizsán receptEgytálételek Hozzávalók: 2-3 padlizsán 3 cs mozarella (egész golyó) kb. fél üveg fekete olívabogyó vágott mandula 3-4 paradicsom olíva olaj rozmaring Elkészítés: A padlizsánokat kb 2 cm-es szeletekre vágom, besózom mindkét oldalát és néhány percig állni hagyom. Letörölgetem a keletkező nedvességet, újra pici tengeri só és frissen őrölt bors mndkét oldalra. Egy serpenyőben olívaolajon mindkét oldalon aranybarnára pirítom. Egy tűzálló tálba rétegezem a padli karikákat, rászórok némi vágott mandulát és a karikára vágott olivabogyó felét. Erre jönnek a karikára vágott paradicsomszeletek, amelyeket szintén meg kell sózni egy kicsit. Majd egy sor mozarella karika jön és ismét padlizsán. A tetejére mozarella kerül amire a mandula és az olivabogyó másik felét kell szórni. Én le szoktam alufóliázni kb 20 percig kell sütni 180 fokon. Majd fóliát le és kicsit pirítani a sajtot ha kell. Tanácsok: Ha úgy csinálod, hogy csak a 2. padlizsán sorig rakod össze, 20 perc sütés alufólia alatt és utána rakod rá a mozarellát és vissza a sütőbe kb. 10 percre - vagy addig amíg megolvad a sajt - szebb lesz, mert akkor nem olvad el teljesen a sajt a tetetjén. Az egészben van kb 1200 kcal Elkészítési idő: 40 perc Kalóriatartalom: 300 kcal Szénhidráttartalom: 5 gramm Zsírtartalom: 12 gramm A receptet beküldte: pierrot Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |