Tutireceptek.hu fejléc

Kürtős kalács recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
1 kg liszt,
2 tojás,
4 tojássárgája,
2 ek. porcukor + 2 dkg porcukor,
2 dkg élesztő,
csapott kávéskanál só,
5 dl tej,
12 ek. olvasztott vaj

Elkészítés:
A liszthez hozzáadunk 2 egész tojást, 4 tojássárgáját, az olvasztott, vajat, 12 ek. porcukrot, 2 dkg cukorporral elkevert és kevés tejben, feloldott élesztőt, sót, tejet. Jól kidolgozott tésztát készítünk belőle, és kelni hagyjuk. Mikor félig megkelt, szeleteket vágunk, kisujjnyi vastagságúra sodorjuk, és az előre elkészített sütőfára gömbölyűn rácsavarjuk. Parázs fölött, forgatva sütjük, és közben olvasztott vajjal kenegetjük. Miután megsült, a parázs fölött cukorporral megszórjuk úgy, hogy a cukor lángot fogjon, és üvegessé váljék. Ekkor a sütőfáról a kürtőskalácsot szépen lehúzzuk.

Tanácsok:
Darált dió és cukor keverékében, vagy fahéjas cukorban, kókuszos cukorban is megforgathatjuk a forró kalácsot.

Ha cukor helyett fruktózt használsz, akkor cukorbetegek is fogyaszthatják.


A receptet beküldte: edri


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fahéjas fonott kalács » Mézeskalács muffin » Cseresznyés kalács dióval » Csokis kalács *
» Osztrák mézeskalácstorta » Fűszeres-almás kalács » Almás, diós kalács » Kürtőskalács :)
» Méteres fincsi kalács » Mézeskalács - a' la Hugi » Kakaós kalács (finom;) » Koronás kelt kalács
» Diétás kalács » Mini fonott kalácsok » Kalács » Kürtöskalács házilag


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.