| Csokis kalács * receptKenyerek, péksütemények Hozzávalók: A tésztához: 1 kg finomliszt 5 db tojássárgája 10 dkg porcukor 5 dl tej 4 ek napraforgó olaj 5 dkg élesztő 1 ek cukor 1 csipet só A töltelékhez: 25 dkg olvasztott margarin 20 dkg porcukor 4 ek cukrozatlan kakaópor A tetejére: 1 db tojás 5 dkg olvasztott margarin Elkészítés: A hozzávalókból kelt tésztát készítünk, jól kidagasztjuk. Nem baj, ha picit ragad még a tészta. Meleg helyen hagyjuk kelni 1,5-2 órát. A töltelékhez a margarint megolvasztjuk, beleszitáljuk a porcukrot és a kakaót, és alaposan összekeverjük. Mikor megkelt, 6 részre osztjuk. Egyenként tepsi nagyságúra nyújtjuk, megkenjük a töltelékkel, és feltekerjük, mint a beiglit. Ha két rúd megvan, akkor összecsavarjuk azokat. Vajazott, lisztezett tepsibe rakjuk a csavart kalácsokat. Mikor kész a 3 kalács, akkor lekenjük a felvert tojással, és még 1/2 órát kelesztjük. 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük, majd pár perc múlva mérsékeljük a lángot, és kb. 30 percig sütjük. Még melegen lekenjük olvasztott margarinnal. Hagyjuk kihűlni egy kicsit, különben kifolyik a csoki a belsejébő Tanácsok: sütési hőfok: 200°C sütési mód: alul-felül sütés tepsi mérete: 40x30 cm Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: turkkati Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |