Tutireceptek.hu fejléc

Hokkaido kalács recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
2dl tejszín
2dl tej
1 tojás
csipet só
2 evőkanál tejpor
3 evőkanál cukor
50 dkg liszt
10dkg kenyérliszt
3dkg élesztő

Elkészítés:
Ez a legegyszerűbb és lagfinomabb kalács amit valaha ettem.
Kenyérsütőbe pakolom a hozzávalókat és dagasztás programra teszem.Ez a program meg is keleszti.Ha kivettem 2 részre osztom, majd jól kinyújtom és feltejerem. Kisebb kenyérformába sütöpapírt teszek és egymás mellé teszem a tésztát.180fokon kb:40perc alatt arynbarnára sütöm..Bármivel lehet enni.Jó sós és édes hozzávalóval is...
Jó étvágyat!!!!

Tanácsok:
Ha a teteje nagyon barnulni kezd fóliát teszek rá!

Elkészítési idő: 40 perc

A receptet beküldte: chelsea001


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mini fonott kalácsok » Gyümölcskalács » Drezdai karácsonyi kalács » Mazsolás cifra kalács
» Kürtőskalács sütőben » Hagyományos mézeskalács » Milánói kalács » Kulcsos kalács
» Baconös-tojáskrémes kalács » Márványos kalács » Tejes kalács » Kalács kenyérsütő gépben
» Kürtős kalács » Gépi foszlóskalács » Marcipános kalács » Azonnal ehető mézeskalács


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.