| Csokis kalácsfelfújt receptSütemények, édességek Hozzávalók: 30 dkg szikkadt kalács 3-4 evőkanál csokis mogyorókrém 4 dl tej 3 dl tejszín 10 dkg cukor 2 tojás 2 tojássárgája 10 dkg tejcsoki 3 dkg vaj puha vaj a sütőtál kikenéséhez Elkészítés: A szikkadt kalácsot felszeletelem, és minden második szeletet vastagon megkenek mogyoróvajkrémmel. Az üresen maradt szeleteket ráillesztem a megkentekre, és az így kapott szendvicseket két centis kockákra vágom. A tejet és tejszínt beleöntöm egy lábosba, és összemelegítem. Kézi habverővel egy nagy tálban összekeverem a tojásokat és a tojássárgáját a cukorral. A meleg tejet folytonos keverés közben apránként hozzáöntöm a cukros tojáshoz. Beleforgatom a mogyorókrémes kalácskockákat, és megvárom, amíg 5-10 perc alatt magukba szívják a tojásos keveréket. Bekapcsolom a sütőt 175 C-ra (gázsütő 4es fokozat), és kivajazok egy 1, 5 literes, 30*20 centis sütőtálat. A kivajazott sütőtálba beleteszem a tocsakos kalácskockákat, imitt-amott közéjük dugdosok apróra tört csokidarabokat, majd a tetejére rámorzsolom a vajat. A kalácsfelfújtat beleteszem a meleg sütőbe, és 45 perc alatt megsütöm. 4-6 adag lesz belőle. A receptet beküldte: suzy1983 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |