| Puha mézeskalács receptSütemények, édességek Hozzávalók: 4 egész tojás 65 dkg liszt 4 evőkanál olvasztott méz 1 kiskanál szódabikarbóna 4 kiskanál őrölt fahéj 25 dkg porcukor 5 dkg margarin Máz: 1 tojásfehérje kikeverve 13 dkg porcukorral Elkészítés: A hozzávalókat összedolgozom, diónyi gombócokat formázok belőle, a tepsiben picit meglapítom a gombócokat. (A tepsibe zsírpapírt teszek) Tetejét tojással megkenem. Tanácsok: Mézeskalács fűszerkeveréket is lehet használni a fahéj helyett. A porcukros máz helyett mindegyik tetejére egy-egy fél diót lehet rakni. Sütés után fémdobozba rakom, zsírpapírral rétegezem, almagerezdet teszek közé. Elkészítési idő: 50 perc A receptet beküldte: anita72 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |