Tutireceptek.hu fejléc

Tejes kalács recept

Kategória:
 Kenyerek, péksütemények

Hozzávalók:
lisz
élesztő
tej
tojás
cukor

vaj

Elkészítés:
1 kg liszthez 2-3 dkg élesztőből 2-3 dl tejjel gyenge kovászt készitünk,és a lisztbe öntve hadjuk megkellni.Ha megkelt a következőket adjuk hozzá:2-3 tojás,kevés cukor,csipetnyi só,másfél dl olvasztott vaj fele,és annyi langyos tej amennyit felvesz.Dagasztás közben öntjük a tészta alá a megmaradt zsiradékot,és bedolgozzuk,szinte hajtigatva ettől lesz foszlos a kalács,azután vagy formába teszük, vagy megkelesztve fonjuk és a tepsin tovább kelesztjük.Egyenletes tűznél szép pirosra sütjük.


A receptet beküldte: niko76


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Pipikalács » Hercegnő kalácsa » Puha Update1 mézeskalács » Kakaós kalácsvirág
» Pizzás kalács » Kalács csokiöntettel » Aludtejes rizs » Mini fonott kalácsok
» Édes tejes pita » Tejes lángos » Kürtőskalács :) » Tejes kifli
» Tejes karfiol sargarepaval » Kalács és briós » Körtés kalács » Csokis kalács(Kata-féle)


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.