| Almás-diós-fahéjas kalács receptSütemények, édességek Hozzávalók: 0,5 kg liszt, 2 tojás sárgája, 0,5 dl olaj, 3 dl tej, 5 dkg élesztő (tejben felfuttatni), 1,5 evőkanál cukor, tölteni: alma megpucolva, felkockázva cukor fahéj darált dió vaj a forma kenéshez Elkészítés: A hozzávalókat összedolgozni, vékonyra kinyújtani, megszórni a cukros dióval, fahéjjal és az almával. Feltekerni, mint a bejglit, majd a vajazott lyukas formába tenni és hideg sütőbe téve, 200 °C-on rögtön sütni (kb. 25-30 perc) Közben félidőben nézzük meg, nehogy megégjen. Tanácsok: A tészta alap, sokféleképp variálható, ez már a sokadik fajta. :-) A receptet beküldte: Pné Veronika Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |