| Nagyon puha mézes kalács receptHozzávalók: 9 evőkanál kristálycukor 2 egész tojás + 2 tojás sárgája 1 mokkáskanál fahéj 7 dkg zsír 7 dkg vaj 2 kanál tejföl 9 evőkanál méz fél evőkanál szódabikarbóna 60 dkg liszt Elkészítés: A cukrot, a tojásokat, a fahéjat, a zsírt, a vajat és a tejfölt egy tálban összekavarom. A szódabikarbónát a mézzel felforralom, majd a masszához öntöm, és belerakom a lisztet, összedolgozom. Pár órára hűtőbe teszem, akkor könnyebb vele dolgozni, de volt már, hogy idő hiányában azonnal nyújtottam és sütöttem. Nagyon pici lisztet szoktam szórni a nyújtódeszkára, mielőtt kinyújtom, nem igényli a tészta, de én parás vagyok, tehát lisztezek. Félujjnyira nyújtom, kiszaggatom. Előmelegített sütőben, kb. 160-180 fokon pár perc alatt világosra sütöm, ne barnuljon meg nagyon, mert akkor nem marad puha. Különféle alakzatokat szoktunk kiszaggatni, amit pedig a fenyőfára szeretnénk tenni, abba hurkapálcikával szúrunk egy lyukat, hogy később át tudjuk rajta fűzni a cérnát. Díszítéshez 1 tojásfehérjét szoktam elkeverni annyi porcukorral, hogy folyós, szép fehér masszát kapjak. Pár óra alatt megszárad. Tanácsok: - Elkészítési idő: 90 perc A receptet beküldte: bebe199 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |