| Mézeskalács.... receptSütemények, édességek Hozzávalók: 1 kg finom liszt 2 kk .kanál szódabikarbóna ízlés szerinti fűszerek 25 dkg margarin 40 dkg méz 15 dkg cukor 2 db tojás 15 dkg porcukor Elkészítés: 1 kg finom lisztet hozzákeverünk 2 kávéskanál szódabikarbónát, ízlés szerint fűszerezzük (az lehet: őrölt fahéj, őrölt szegfűszeg, reszelt citrom héja, ánizs, gyömbér, stb.) A liszt közepébe 1 db 25 dkg-os margarint helyezünk. 40 dkg mézet 15 dkg cukorral fölforralunk, majd a lisztbe helyezett margarinra öntjük. Ha a margarin kissé megolvadt, 2 tojás sárgáját adunk hozzá. Melegen összegyúrjuk, nyújtjuk, majd szaggatjuk. Sütés előtt tojással megkenjük. Forró sütőben néhány perc alatt szép barnára sütjük. Ha kihűlt, díszíthetjük tojás fölvert habjához kevert közben hozzáadott 15 dkg porcukorból, illetve cukorlisztből készült habbal, amely a mázza tetején kb. 20-30 perc alatt megszárad. (Mézessütemény fűszerkeveréke: szegfűszeg és fahéj) A receptet beküldte: Polli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |