Tutireceptek.hu fejléc

Mézeskalács.... recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
1 kg finom liszt
2 kk .kanál szódabikarbóna
ízlés szerinti fűszerek
25 dkg margarin
40 dkg méz
15 dkg cukor
2 db tojás
15 dkg porcukor

Elkészítés:
1 kg finom lisztet hozzákeverünk 2 kávéskanál szódabikarbónát, ízlés szerint fűszerezzük (az lehet: őrölt fahéj, őrölt szegfűszeg, reszelt citrom héja, ánizs, gyömbér, stb.) A liszt közepébe 1 db 25 dkg-os margarint helyezünk. 40 dkg mézet 15 dkg cukorral fölforralunk, majd a lisztbe helyezett margarinra öntjük. Ha a margarin kissé megolvadt, 2 tojás sárgáját adunk hozzá. Melegen összegyúrjuk, nyújtjuk, majd szaggatjuk. Sütés előtt tojással megkenjük.
Forró sütőben néhány perc alatt szép barnára sütjük.
Ha kihűlt, díszíthetjük tojás fölvert habjához kevert közben hozzáadott 15 dkg porcukorból, illetve cukorlisztből készült habbal, amely a mázza tetején kb. 20-30 perc alatt megszárad.
(Mézessütemény fűszerkeveréke: szegfűszeg és fahéj)


A receptet beküldte: Polli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Meggyes krémes - másképp » Csokis (ünnepi) almatorta » Szilveszteri diótorta » Rumos félhold süti
» Mandulás kuglóf » Mese almás » Mákos krémes » Banánkenyér diétásan
» Óriás almás palacsinta » Sült alma túróval töltve » Egérke, a krumplis sütemény » Őszibarackos mikrós piskóta
» Nagyon finom képviselőfánk » Pötyike (csokiskeksz) » Briell-féle püspökkenyér » Tepsis kekszes süti


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.