Tutireceptek.hu fejléc

Maradék kalácsból recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Mákos beigli
Diós beigli
Kalács
1 liter tej
5 tojás
2cs.vaníliáscukor
3 evőkanál sárgabarack lekvár
fahéj
2 db alma
5 dkg margarin

Elkészítés:
Kivajazunk egy tűzálló tálat.A maradék kalácsokat(száraz is lehet)vékony szeletekre vágjuk és rétegesen beletesszük a tálba.4 dl tejet a vaníliáscukorral felforraljuk,majd ráöntjük a kalácsokra.
A maradék tejbe belekeverjük a tojások sárgáját,majd ezt is ráöntjük a kalácsokra.A tetejére reszeljük az almát,ízlés szerint megszórjuk fahéjjal.40 percre forró sütőben sütjük.Ha már majdnem kész befedjük a tojásfehérje kemény habjával amibe belekevertük a sárgabarack lekvárt.Kb 10 percig sütjük még.


A receptet beküldte: ronka


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» maradékos almás » Maradékból rakott tészta » MUFFIN-maradék kalácsból » Édesség maradék kalácsból
» Maradék bejgliből » Fini pogácsa » Csokoládés gofri » Zöldséges sertésragu
» Capuccinós finomság » Álom muffin » Epres-kókuszos túrókrém » Túrótórta, sütés nélkül!
» Zabfalatok - házilag » Vánkosfánk » Tiramisu 3 » Csokoládé házilag


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.