| Krumplilángos savanyú káposztával receptZöldséges ételek Hozzávalók: 4 személyre: 1kg. nem szétfővő burgonya 1 vöröshagyma 50dkg. savanyú káposzta 2 tojás 2 evőkanál liszt 1 teáskanál só /bors/ őrölt kömény olaj 15dkg húsos füstölt szalonna 1 tejföl Elkészítés: A burgonyát meghámozzuk, megmossuk és finomra reszeljük. Megpucoljuk a hagymát, és hozzá reszeljük. Kinyomkodjuk a savanyú káposztát, összeaprítjuk és hozzáadjuk. A felvert tojásokat,a lisztet, a sót, borsot, és a köményt is a krumplis masszába keverjük. Egy nagy méretű serpenyőben 1 evőkanál olajat melegítünk. A szalonnát ropogósra sütjük, és papírtörlőn lecsöpögtetjük. Lángosonként 1 púpozott evőkanál tésztát teszünk a forró szalonnazsírba, elsimítjuk, és mindkét oldalát közepes lángon aranybarnára sütjük. A tésztát kanalanként adagoljuk, és mindig öntünk utána egy kevés olajat a serpenyőbe. A krumplilángosokat papírtörlőn lecsöpögtetjük, és szalonnával valamint egy-egy kanál tejföllel tálaljuk. Elkészítési idő: 60 perc Kalóriatartalom: 670 kcal A receptet beküldte: szuzy48 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |