| Bajor savanyú pecsenye receptHúsételek Hozzávalók: 0,45 kg borjú fehérpecsenye 1 sárgarépa 0,5 zellergumó 1 fej hagyma 2 db babérlevél 1 kávéskanál szemesbors 6 szem borókabogyó 0,5 pohár borecet 1,5 pohár fehér bor 2 kanál zsír 2 kanál paradicsompüré 1 kanál liszt ízlés szerint só, bors Elkészítés: A megtisztított sárgarépát karikákra, a zellert és hagymát nagy kockákra vágjuk és a babérlevéllel, borssal, borókabogyóval együtt felforraljuk az ecettel kevert borban. Következő lépésben kihűtjük, ráöntjük a porcelántálba tett húsra és három napig pácoljuk benne. Elkészítés előtt leszűrjük róla a páclevet, a húst szárazra töröljük, megsózzuk, borsozzuk és a felhevített zsírban köröskörül megpirítjuk. Ezt követően kivesszük és a zsírban a zöldséget is megpirítjuk. Visszatesszük a húst, ráöntjük a páclevet és másfél órán át pároljuk. A lisztet összekavarjuk a paradicsompürével és besűrítjük vele a páclevet. Tanácsok: Zsemlegombóc és vörös áfonyalekvár illik hozzá, de ízlés szerint lehet vegyes zöldségköret is mellé. A receptet beküldte: gurzau.maria Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |