| Korhelyleves gombával receptLevesek Hozzávalók: 25 dkg. füstölt tarja, 10dkg. füstölt kolbász, 20dkg. csiperke gomba ( vagy vegyes erdei gomba), 50 dkg. savanyú káposzta, só, 1 kiskanál őrölt fekete bors, 1 nagy fej vöröshagyma, 2 evőkanál sertészsír, 1 evőkanál fűszerpaprika, 2 dl. tejföl, 5-6 dkg. finom liszt, 1 csokor zöldpetrezselyem Elkészítés: A vöröshagymát apróra vágjuk és a felhevítet5t zsíron megpirítjuk. Ha szalmasárga színű, akkor rádobjuk a kisebb kockákra vágott füstölt húst és megszórjuk fűszerpaprikával. Keverés után hozzáadjuk a savanyú káposztát és az egészet felöntjük annyi langyos vízzel, amennyi teljesen ellepi. Fedővel letakarva főzzük.Külön edényben kevés zsíron a vékonyra szeletelt gombát megpároljuk, amit apróra vágott petrezselyemmel, sóval és őrölt fekete borssal is ízesítünk. Ha kész az egészet a fővő káposztához adjuk. Ha szükséges még adunk hozzá egy kevés vizet és tovább főzzük. Közben világos rántást készítünk, amit a leveshez adunk. Végül a vékonyan felkarikázott kolbászt is belerakjuk a tejföllel együtt és a levest alaposan átkavargatjuk 2 - 3 percig forralva Tanácsok: Használhatunk vegyes erdei gombát is. Télen a szárított gomba is alkalmas erre a célra, ha a mennyiséget langyos vízben 20 -30 percig előáztatjuk. Ekkor az áztató vízzel hígítjuk a levest. Még pikánsabbá tehetjük ételünket, ha csipetnyi erős paprikát is használunk a fűszerezéshez. Elkészítési idő: 90 perc A receptet beküldte: varbóc Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |