| Gombával töltött cékla receptZöldséges ételek Hozzávalók: 6 db kis cékla 15 dkg gomba 5 dkg feta sajt 1.5 dl joghurt 2 ek olívaolaj 10 dkg füstölt sajt ízlés szerint ételízesítő Elkészítés: A céklát puhára főzzük, leszűrjük, miután kihűlt, meghámozzuk. A gombát( nem szoktam meghámozni csak a tönk alsó részét vágom le)alaposan megmossuk felszeleteljük, olajon megdinszteljük, és ételízesítővel fűszerezzük. A főtt cékla tetejét levágjuk, a közepét kis kanállal kivájjuk. A párolt gombát a céklákban elosztjuk, teszünk bele egy hasábra vágott feta sajtot. Egy jénai tálat vajjal kikennük, egymás mellé tesszük a céklákat, leöntjük natúr joghurttal, reszelünk rá füstölt sajtot, és kb. 15 percig sütőben megsütjük. A receptet beküldte: ronka Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |