Tutireceptek.hu fejléc

Pirított csirke gombával recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
- 2 db csirke,
- 25 deka vaj,
- 5 fejhagyma,
- 1/2 dl paradicsom,
- 1 dl fehérbor,
- só, bors, tetszés szerinti fűszerek
- petrezselyem,
- 25 deka rizs,
- 20 deka gomba

Elkészítés:
2 db középnagyságú húsos csirkét, negyedekre felvágjuk, olyképpen, hogy a gerinccsont ne kerüljön bele. A bõrét lenyúzzuk és a húst megsózzuk és lisztbe mártjuk. Az így elõkészített csirkét tûzálló edényben, 25 deka olvasztott vajban megpirítjuk, utána a húst darabonként kivesszük egy tányérra és ugyanabban a vajban pirítunk finomra vágott hagymát, 20 deka tisztára mosott és felszeletelt gombát, s egy kis törött borssal és finomra vágott zöldpetrezselyemmel fûszerezzük, 1 deci fehérborral felöntjük és fél deci paradicsompürét adunk hozzá. Ezután a pirított csirkét visszahelyezzük s puhára megpároljuk (ha a szükség megkívánja, akkor 1-2 deci húslevessel meghigítjuk a párolás közben).
Párolt rizzsel tálaljuk.


A receptet beküldte: Ritus40


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csirkés leveles-táska » Jégsaláta gombával » Mézes-citromos csirke » Mártásban sült csirke
» Csirkés kenyérsaláta » Duplahagymás mézes csirke » Rántott diós csirkemell » Mézes-mustáros csirkemell
» Szőlős csirkepecsenye » Görög csirkecombok » Gombás csirkemell 2 főre » Csirkés csicseriborsó
» Tejfölös csirkemell » Sajttal sült csirkemell » Azték csirkefalatok » Csirkeragu sajttésztában


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.