| Pirított csirke gombával receptHúsételek Hozzávalók: - 2 db csirke, - 25 deka vaj, - 5 fejhagyma, - 1/2 dl paradicsom, - 1 dl fehérbor, - só, bors, tetszés szerinti fűszerek - petrezselyem, - 25 deka rizs, - 20 deka gomba Elkészítés: 2 db középnagyságú húsos csirkét, negyedekre felvágjuk, olyképpen, hogy a gerinccsont ne kerüljön bele. A bõrét lenyúzzuk és a húst megsózzuk és lisztbe mártjuk. Az így elõkészített csirkét tûzálló edényben, 25 deka olvasztott vajban megpirítjuk, utána a húst darabonként kivesszük egy tányérra és ugyanabban a vajban pirítunk finomra vágott hagymát, 20 deka tisztára mosott és felszeletelt gombát, s egy kis törött borssal és finomra vágott zöldpetrezselyemmel fûszerezzük, 1 deci fehérborral felöntjük és fél deci paradicsompürét adunk hozzá. Ezután a pirított csirkét visszahelyezzük s puhára megpároljuk (ha a szükség megkívánja, akkor 1-2 deci húslevessel meghigítjuk a párolás közben). Párolt rizzsel tálaljuk. A receptet beküldte: Ritus40 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |