| Csirke gombával töltve receptHúsételek Hozzávalók: 1 csirke, 3 zsemle, 3 tojás, 5 dkg vaj, 15 dkg gomba, 15 dkg zsír, só, 3 csipetnyi őrölt feketebors, petrezselyemzöld Elkészítés: A csirkét gondosan megtisztítom. A bőrét a nyakától kezdve a mellehúsáról és a combjáról fellazítom. A zsemléket meghámozom, tejben megáztatom. A tojásokat a vajjal habosra keverem. A gombát kevés zsíron megpirítom és sóval, borssal, finomra vágott petrezselyemzölddel fűszerezem. A kinyomkodott zsemlékkel ezeket az anyagokat összekeverem, majd a csirke bőre alá töltöm. A maradékot a hasüregbe, vagy a csirke mellé teszem. A csirkét kívülről is megsózom, a hátára fektetve forró zsírral meglocsolom, majd középmeleg sütőben, a zsírjával locsolgatva megsütöm. Pihentetés után feldarabolom. Tanácsok: A következő köretekkel tálalható: pirított burgonya, párolt rizs, hideg saláták, párolt gyümölcsök, esetleg befőtt. A receptet beküldte: Rozália Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |