Tutireceptek.hu fejléc

Csirke gombával töltve recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 csirke,
3 zsemle,
3 tojás,
5 dkg vaj,
15 dkg gomba,
15 dkg zsír,
só,
3 csipetnyi őrölt feketebors,
petrezselyemzöld

Elkészítés:
A csirkét gondosan megtisztítom. A bőrét a nyakától kezdve a mellehúsáról és a combjáról fellazítom. A zsemléket meghámozom, tejben megáztatom. A tojásokat a vajjal habosra keverem. A gombát kevés zsíron megpirítom és sóval, borssal, finomra vágott petrezselyemzölddel fűszerezem.

A kinyomkodott zsemlékkel ezeket az anyagokat összekeverem, majd a csirke bőre alá töltöm. A maradékot a hasüregbe, vagy a csirke mellé teszem.

A csirkét kívülről is megsózom, a hátára fektetve forró zsírral meglocsolom, majd középmeleg sütőben, a zsírjával locsolgatva megsütöm.

Pihentetés után feldarabolom.

Tanácsok:
A következő köretekkel tálalható: pirított burgonya, párolt rizs, hideg saláták, párolt gyümölcsök, esetleg befőtt.


A receptet beküldte: Rozália


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Pikáns csirkemell » Füstölt sajtos csirkemell » Lencsesaláta gombával » Fincsi csirkecomb
» Tejszínes csirkés penne » Csirkés zöldségtál » Csirkemájas tarisznya » Illatos omlós csirkemell
» Almás-szilvás csirke » Pikáns csirkeszárnyak » Csirkehúsos rizottó » Csirkehúsos torta
» Csirkés hagymasaláta » Juhtúrós csirkesaláta » Néró csokival töltve » Töltött csirke krumplival


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.