| Kinizsi leves receptLevesek Hozzávalók: 50 dkg darált sertés hús (lapocka) 1 db nagyobb petrezselyem gyökér (fehérrépa) 1 db nagyobb sárgarépa (hüvelyk ujjnyi darabokra vágom őket) 3-4 db hüvelyk ujjnyi karalábé 1-2 db hüvelyk ujjnyi zeller 3-4 db bimbóskel (opciónális) 1 db diónyi hagyma 1 db burgonya 4-be vágva zöldpaprika-paradicsom ételízesítő csipet őrölt fekete bors. Elkészítés: A darált húst 2 liternyi hideg vízben felteszem főni, ha felforrt, leveszem a habját, majd bele rakom a leves zöldségeket, borsot, ételízesítőt. Újbóli felforrás után lassú tűzön pezsegve készre főzöm. Levesbetétnek cérnametéltet, eperlevelet vagy daragaluskát szoktam kifőzni. Gyakorlatilag egy húsleves, amibe a hús darált formába kerül. Tanácsok: Van, hogy kicsit csavarok a dolgon és ha kész a leves, behabarom tejfölös habarással, akkor adok hozzá néhány csepp citrom levet és tárkonyt is. A fantázia határtalan, jó kis alapleves. Elkészítési idő: 90 perc A receptet beküldte: cel Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |