| Tárkonyos gombaleves receptLevesek Hozzávalók: 2 szál répa 1 szál gyökér 1kg gomba 1db paradicsom 1db nagyobb paprika 2 fej vöröshagyma 1 nagyobb doboz tejföl só bors Vegeta tárkony őrölt pirospaprika kevés étolaj Elkészítés: A hagymár megpucolom, apró kockákra vágom, és kevés olajon elkezdem dinsztelni. Amikor már majdnem kész van, hozzáadom a szintén apró kockára darabolt paradicsomot és paprikát. Így lényegében egy lecsós alapot készítek. Amikor ez kész, hozzáadom a megtisztított, feldarabolt répát, és gyökeret, majd így párolom tovább. Ha már látszódik, h "üvegesedik" a répa is + a gyökér is, felöntöm első körben 1 l vízzel, és beleteszem a megtisztított, szeletekre vágott gombát. Adok hozzá egy kis sót és vegetát,pirospaprikát és elkezdem főzni. A gomba a főzés során össze fog esni. Mivel én nem szoktam bele tenni semmi betétet (lehet ugyan nokedlit, vagy csipetkét, de szerintem felesleges), megvárom, h összeessen a gomba, és akkor öntök még hozzá annyi vizet, h így is kellő sűrűségű levest kapjak. Ilyenkor adok még hozzá annyi sót, h jó íze legyen. Mehet bele egy kis tárkony (óvatosan, mert elég intenzív ízű fűszer, én inkább 2x rakok belőle, minthogy egyszer sok legyen), és az őrölt feketebors. Ha újra felforrt, és összeértek az ízek is benne, akkor behabarom a tejföllel, újraforralom, és kész a leves. Tanácsok: én mindig mindent lassú tűzön főzök, akkor sokkal jobb ízű étel lesz belőle. Illetve, a hagymát mikor felteszem dinsztelni, megsózom, így még kevesebb olaj kell alá, és jobban szétfő. Lassú tűzön, fedő alatt szoktam dinsztelni is, és nem ég oda, csak párszor kell megkavarni. A receptet beküldte: bubó bubó Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |