Tutireceptek.hu fejléc

Burgonyagombóc leves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 5 ek olaj, pirospaprika, 2 ek liszt, 1 húsleveskocka, örölt kömény
Gombóchoz:10 dkg krumplipürépor, 1 tojás, 2 ek olaj

Elkészítés:
A vöröshagymát, és a fokhagymát finomra vágjuk. Felforrósitjuk az olajat, és
üvegesre pároljuk a hagymát. Lehúzzuk a tűzről, nelekeverjük a fokhagymát
és a pirospaprikát. Liszttel megszórjuk, kis lángon világosbarnára piritjuk, bő
1 liternyi vizzel felöntjük. Belemorzsoljuk a leveskockát, kevergetve 20 percig forraljuk, köménnyel és borssal izesitjük. Közben a krumplipüréport a tojással,az olajjal és kevés vizzel összedolgozzuk, és a masszából, kb 20 db kis gombócot formálunk. A levesben 8-10 perc alatt kifőzzük.


A receptet beküldte: csutika100

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gezemice leves » Bojtárleves » Hamis gulyásleves » Az Élet levese
» Sajt leves » Öregember táltos levese » Halloween-napi tökleves » Krémes sárgadinnyeleves
» Fokhagyma-krém-leves » Karfiolos krumplileves » Zöldségleves főzés nélkül » Nyers almaleves
» Hortobágyi betyárleves » Zöldségleves sajtgombóccal » Köménymagleves » Krémes póréleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.