| Nektarin krémleves receptLevesek Hozzávalók: 2 főre: 30 dkg nektarin 3 dl víz 1 dl tej (1,5%) 1 tojás 1/2 ek fahéj édesítőszer 150 g natúr zsírszegény joghurt (1,4%) 1 ek citromlé Elkészítés: A nektarint hámozzuk meg, szeleteljük fel, majd a citromlével, fahéjjal és a nekünk tetsző mennyiségű édesítőszerrel ízesített vízben pároljuk meg. Hagyjuk egy kicsit hűlni, majd öntsük turmixgépbe (akár botmixert is használhatunk), és alaposan turmixoljuk össze. Adjuk hozzá a tejet, a joghurtot és a tojássárgáját, ezt követően keverjük habosra. Öntsük át egy műanyag mélytányérba. A tojásfehérjét verjük fel kemény habbá, és habverő vagy botmixer segítségével jól kavarjuk össze a levessel. Rakjuk be a hűtőbe 1-1,5 órára. (Ezalatt az idő alatt a leves meglehetősen krémessé válik, és kellőképpen meghűl.) A receptet beküldte: MRG1 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |