| Kínai leves receptLevesek Hozzávalók: 25gr kínai szárított gomba, fél kg sárgarépa, fél kg vöröshagyma, fél kg kínai retek, fél kg paradicsom 10dkg uborka (hámozva), 2 póréhagyma, 10dkg salotta hagyma (hámozva), 3 újhagyma, 5 gerezd fokhagyma, 3cm gyömbér, 1 ek szójaszósz, só bors, 1.5 liter víz. Elkészítés: A gombákat áztassuk be 20 percre, majd szeleteljük fel. Aprítsuk fel a répát, hagymát, retket, paradicsomot, uborkát és a póréhagyma fehér részét. A gyömbért szeleteljük fel. A sütőben, 220 fokon, süssük át a zöldségeket – kivéve a paradicsomot és uborkát, amiket 20 perccel később adunk a többi zöldséghez. 8 percig süssük tovább, majd tegyük át a zöldségeket egy lábasba, öntsük fel a vízzel, szójaszósszal, sózzuk, borsozzuk meg. Forraljuk fel, majd a habot szűrjük le. 2-3 órán át rotyogtassuk tovább takarékon, fedő alatt. Szűrjük le a levest, majd hagyjuk kihűlni. A receptet beküldte: docens Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |