| Bográcsos betyárleves receptLevesek Hozzávalók: 20 dkg sertéscomb 10 dkg burgonya 10 dkg zöldborsó másfél köteg kapor 1 fej vörös hagyma 1 db. sárgarépa 1 db.fehérrépa étolaj, fűszerpaprika, só Elkészítés: A hagymát megtisztítjuk, és finomra vágjuk. A húst felkockázzuk 4 cm-re. A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk és kockázzuk. Olajat hevítünk, a hagymát ezen kevés sóval megpirítjuk. Megszórjuk fűszerpaprikával, és vízzel felöntjük, nehogy a paprika megkeseredjen. Fedő alatt pároljuk tovább félig, azután rádobjuk a kockázott zöldségeket, majd pár perccel később a burgonyát és zöldborsót. Amikor a hozzávalók megfőttek, megszórjuk finomra vágott kaporral. Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: gurzau.maria Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |