| Kínai csirkeszárnyak receptHúsételek Hozzávalók: 15 csirkeszárny, 1 evőkanál méz, 4 evőkanál Hoisin-szósz (fűszeres szójaszósz), 3 evőkanál meleg víz, 3/4 teáskanál só, 1/2 teáskanál őrölt bors, 2 gerezd fokhagyma pépesítve, 1 szál újhagyma apróra vágva, 1 szelet friss gyömbér apróra vágva Elkészítés: Készíts pácot a mézből, Hoisisn-szószból, vízből, sóval, borssal, újhagymával és gyömbérrel. Forgasd bele a csirkeszárnyakat, és hagyd állni legalább 15 percig. Előmelegített (180 fok) sütőben tepsire téve süsd a szárnyakat fél órát, időnként kenegesd meg a páccal. Kapcsold át a sütőt grillre, és pirítsd meg a csirkeszárnyakat mindkét oldalukon – forgasd meg pár percenként, hogy meg ne égjenek. Forrón vagy szobahőmérsékleten tálald, rizzsel, wokban sült zöldségekkel, vagy grillezett fűszeres gyümölcsökkel is kiváló. A receptet beküldte: TyBoR Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |