| Tartalmas levesem receptLevesek Hozzávalók: 3-4 személyre: 30 dkg sertés hús: lapocka,comb vagy szűz(amit szerettek) kockára vágott füstölt szalonna hagyma zöldségek: répa,gyökér, krumpli, 4-5db közepes méretű csiperke gomba 250ml főzőtejszín só bors tárkony (ízlés szerint) pirospaprika teáskanálnyi pirosarany teáskanálnyi fokhagymakrém 2-3evőkanál citromlé Vajasgaluskához:(nokedli sűrűségű kb) 2 tojás 1 evőkanál vaj vagy margarin liszt víz Elkészítés: Az apróra kockázott szalonnát kevés olajon megpírítom, hozzáadom az apróra vágott hagymát és együtt fonnyasztom tovább.Hozzáadom a felkockázott husit, picit fehéredik, lehúzom a tűzről és hozzáadom a pirospaprikát, felöntöm vízzel, beleteszem a felaprított zöldségeket és a gombát, fűszerezem a felsoroltakkal. Ha megpuhut a husi, hozzáöntöm a tejszínt, jól kikeverem, majd beleszaggatom a galuskát. Ha összeforrt, ízesítem még egy kis citromlével! Tanácsok: Friss kenyérrel tálalva nagyon finom és laktató leves! A receptet beküldte: RnéKrisztina Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |