Tutireceptek.hu fejléc

Falusi egresleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
40dkg egres
10-15dkg barna cukor
fahéj
szegfűszeg
darabka citromhéj
2dl tejfől
2 ek liszt

Elkészítés:
Az egrest megtisztítjuk:a bogyók két végén lévő szárrészt és kocsánylevelet vágd le.
Forraljuk fel a vizet a barna cukorral és a fűszerekkel.
Tegyük bele a bogyókat,s ha újból felforrt,a liszttel elkevert tejfőllel sűritsük be.
Jól kiforraljuk.
Tálalhatjuk melegen is,de lehűtve az igazi,amikor az ízek összeérnek,s a leves kellemesen savanykásan üdít.


A receptet beküldte: NYÁRI MÁRTA


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Falusi mákos » Csípős falusi kocsonya » Falusi pecsenye » Tejszínes egresleves
» Falusi töltött zsemle » Falusi csöröge » Falusi csirke birsalmával » Falusi fehér kenyér
» Falusi rakott káposzta » Falusi borda » Falusi paszulyleves » Segesvári egresleves
» Öszibarack leves hidegen » Görög krémes » Pirított tarhonya leves » Rokfortos zellerkrémleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.