Tutireceptek.hu fejléc

Perzsa joghurtleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:

6 dl joghurt,
2 evõkanál tejföl,
2 dl víz,
4 kicsi uborka,
1 evõkanál finomra vágott kapor,
5 dkg lehéjazott, fehér mandula,
5 dkg mazsola,
1 csapott teáskanál só.

Elkészítés:
Két uborkát meghámozunk és kisebb darabokra vágjuk. Turmixgép poharába tesszük a fele elforgácsolt mandulával, a sóval, a tejföllel és egy deci vízzel. Sûrû, pépes masszává keverjük, ezután pedig felöntjük a joghurttal és a maradék vízzel, valamint beleszórjuk a kaprot is. Az egészet habosra keverjük, majd hozzáadjuk a mazsolát. Lefedve betesszük a hûtõszekrénybe és egy napig hûtjük. Másnap leveses csészékben elosztjuk a maradék héjas, megmosott és kis kockákra vágott uborkát, végül ráöntjük a jégbe hûtött levest, amit elõzõleg jól felkevertünk.


A receptet beküldte: elvira1


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Hideg joghurtleves » Perzsa uborkasaláta » Török joghurtleves » Halloween-napi tökleves
» Diétás Frankfurti leves » Palócleves » Éjféli lencseleves » Karalábéleves
» Hamis gulyásleves » Gesztenyés gyöngytyúkleves » Sajtos brokkolikrémleves » pacal leves
» Frankfurti leves » Dettuska tárkonyos levese » Leves » Lencseleves csipetkével


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.