| Ezerjó zöldségleves receptLevesek Hozzávalók: 2 fej vöröshagyma, 1 db zeller, 10 dkg füstölt szalonna, 2 szál sárgarépa, 1 db cukkíni, 1 evőkanál paradicsompüré, 1 liter húsleves, 40 dkg zöldbab, 10 dkg rizs, só, feketebors, 1 csokor petrezselyem zöld. Elkészítés: A vöröshagymát megtisztítom, finomra vágom, a szalonnát apróra kockázom. Megmosom és megtisztítom a zellert és a sárgarépát, majd felszeletelem. A cukkínit mosás után kis kockákra darabolom. A szalonnát zsírjára pirítom, hozzáadom a hagymát, és üvegesre dinsztelem. Beleteszem a sárgarépát meg a zellert, és néhány percig együtt párolom. Ezután jöhet a paradicsompüré, majd a húslével felöntöm a zöldségeket. Forralok egyet rajta, aztán fedő alatt, lassú tűzön főzöm. Kb. 20 perc múlva teszem bele a cukkínit, a mirelit zöldbabot és a rizst, és gyenge tűzön 15 percig tovább főzöm. Sóval, borssal fűszerezem. A petrezselyem zöldjét lemosom, jól lecsepegtetem, a levelét finomra vágom, s ezzel megszórva tálalom a levest. A receptet beküldte: CILUSKA Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |