Tutireceptek.hu fejléc

Tokaji borleves mazsolával recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
1 liter tokaji furmint
2 dl. asszú bor ( 3 puttonyos) vagy édes szamorodni
4 db. tojás,
5 dkg. mazsola,
2 evőkanál cukor,
só,
6 - 8 szem szegfúszeg
1 db. citrom leve,
1 kis rúd fahéj
1 evőkanál liszt,
5 - 6 szem egész fekete bors

Elkészítés:
A mazsolát tálkába tesszük és ráöntjük az aszú bort. Ebben a legjobb, ha egy teljes napig áztatjuk.
A furmintot felöntjük 3 dl. vízzel és a citromlével, a fahájjal, szegfűszeggel,1 evőkanálnyi cukorral, csipetnyi sóval, egész fekete borssal lassú tűzön forralt bort készítünk. A tojásokat felütjük, a sárgát elválasztjuk. A tojássátrgáját elkeverjük a visszamaradó cukorral, a liszttel és habverővel folyamatosan kevergetve a közben leszűrt forralt borhoz adjuk. Hozzáadjuk a mazsolát is az áztató borral együtt, majd forrón tálaljuk.

Tanácsok:
tokaji furmint helyett hasznáálható somlói is, vagy olaszrizling.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: varbóc


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tokaji puncs » Borleves » Almaleves mazsolával » Palacsinta tokaji módra
» Hideg tokaji borkrémleves » Tokaji csirkemell » Ünnepi borleves » Tokaji borleves
» Tejbe zabpehely mazsolával » Karácsonyi borleves » Túrós tészta mazsolával » Birsalmaleves mazsolával
» Mazsolás borleves » Borleves vörösborral » Tokaji bormártás » Borleves másik változata


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.