| Tokaji borleves mazsolával receptLevesek Hozzávalók: 1 liter tokaji furmint 2 dl. asszú bor ( 3 puttonyos) vagy édes szamorodni 4 db. tojás, 5 dkg. mazsola, 2 evőkanál cukor, só, 6 - 8 szem szegfúszeg 1 db. citrom leve, 1 kis rúd fahéj 1 evőkanál liszt, 5 - 6 szem egész fekete bors Elkészítés: A mazsolát tálkába tesszük és ráöntjük az aszú bort. Ebben a legjobb, ha egy teljes napig áztatjuk. A furmintot felöntjük 3 dl. vízzel és a citromlével, a fahájjal, szegfűszeggel,1 evőkanálnyi cukorral, csipetnyi sóval, egész fekete borssal lassú tűzön forralt bort készítünk. A tojásokat felütjük, a sárgát elválasztjuk. A tojássátrgáját elkeverjük a visszamaradó cukorral, a liszttel és habverővel folyamatosan kevergetve a közben leszűrt forralt borhoz adjuk. Hozzáadjuk a mazsolát is az áztató borral együtt, majd forrón tálaljuk. Tanácsok: tokaji furmint helyett hasznáálható somlói is, vagy olaszrizling. Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: varbóc Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |