Tutireceptek.hu fejléc

Paradicsomleves rákkal recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
50 dkg paradicsom,
20 dkg mirelit tengeri rák,
3 evőkanál olívaolaj,
3 babérlevél,
1 marék rucola,
8-10 szem zöld olívabogyó,
1 fej vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma,
2 evőkanál balzsamecet,
só,
őrölt fekete bors

Elkészítés:
A paradicsomot megmossuk, és vékony cikkekre vágjuk. A megtisztított fokhagymagerezdeket vékonyan felszeleteljük. A konyhakész vöröshagymát apró kockákra vágjuk. A rákhúst lecsöpögtetjük, és felforrósított olajon megpirítjuk, majd kivesszük az edényből. A visszamaradt zsiradékba beletesszük a felaprított vöröshagymát, a fokhagymát, a cikkekre vágott paradicsomot, a babérlevelet és állandó kevergetés mellett 15 percen keresztül pároljuk. Utána felengedjük 1 liter vízzel, sóval, őrölt borssal ízesítjük, és fél órán keresztül főzzük. A rucola levelet megmossuk, durvára aprítjuk és a pirított rákkal, a kettévágott olajbogyókkal együtt a levesbe tesszük, még pár percig főni hagyjuk, majd a legvégén frissen őrölt fekete borssal, balzsamecettel ízesítjük

Tanácsok:
Főzésnél a víz felét paradicsomitallal, vagy paradicsompüré konzervvel is helyettesíthetjük. Ha túl sűrű lenne, engedjük fel kevés vízzel. Mirelit fagyasztott rákot nagyobb élelmiszer áruházakban, konyhakész garnélát szupermarketekben lehet kapni.


A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Saláta koktélrákkal » Tuti paradicsomleves » Koktélrákkal töltött gomba » Zsályás paradicsomleves
» Böjti paradicsomleves » Paradicsomleves torta » Fogyókúrás paradicsomleves » Zöldségeshús extrákkal
» Egyszerű paradicsomleves » Olaszos Paradicsomleves » Narancsos paradicsomleves » Spagetti garnélarákkal
» Zabpelyhes paradicsomleves » Könnyű paradicsomleves » Finom paradicsomleves » Erdélyi paradicsomleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.